Leverans från Succaplokki

Hittade så supersöta Knitters Cell Phone Charms, på Etsy. Säljaren och tillverkaren kommer från Finland och har användarnamnet Succaplokki på Etsy.

Kunde inte motstå att lägga in en beställning. Han specialtillverkade en liten charm med 2,5mm stickmätare i enkomt till mig. Ändå fick jag fick min leverans efter endast två dagar från det att jag beställde!

Min specialbeställda Knitters Cellphone Charm.

Egentligen tittade jag efter fler sockblockers, i större storlekar. Men det hela slutade med att jag fastnade för, och beställde ett par vantblockers. Superfina! Har inte sett dem tidigare. Har någon annan sett blockers för vantar tidigare? 

Vantblockers

Så fick jag en liten söt nyckelring också som "freebie".

Nyckelring med stickmått.

Två i ett

Till slut kom då mina paket i Hemlis5-bytet fram. Å, bättre sent än aldrig som man brukar säga. Stort Tack! till min snälla hemlis5kompis för att du inte gav upp, när paketen inte kom fram. Måste erkänna att jag hade själv börjat misströsta.

Paketen inehöll allt det här:
*God mintchoklad
*4nystan ljust dovt grönt Primavera garn.
*Två supersöta stickmarkörer som ser ut som små änglar.

Änglarna

Har aldrig stött på Primavera garnet tidigare, det är tillverkat av merino/silke och fantastiskt mjukt. Tänker direkt på att sticka en mössa av detta. Kanske att det blir en Shedir eller en Koolhaas. Så är det tillräcligt mycket garn så, det borde räcka till ett par vantar också.  

Hemlis5 paket2

*Ett härligt sommarvykort, med hälsningar från min hemlis5kompis Stickorostenar
*En härva Ljusgult Merinosilk, riktigt tunnt "lacegarn" vill nog bli en sjal skulle jag tro.
*En påse bilar (Den är i skrivande stund redan uppäten...)
* Två påsar med Kool-Aid 

Hemlis5 paket3

Tack än en gång!

Bröllop i skärgården

Solen sken, inte ett öga var torrt. När min lillebror gifte sig med sitt livs kärlek igår.

Vigsel i Luleå skärgård.

Strandade semesterplaner

På lördag är det bröllop, då min lillebror gifter sig med sitt livs stora kärlek. Efter vigsel och festligheter var det planerat att vi skulle åka på Sverigesemester. -Men icke!

För i lördags fick minstingen vattkoppor. Det har varit några krävande, sömnlösa dygn. Hon har haft hög feber och varken ätit eller sovit. Tack och lov att det varit lite svalare väder, annars vete katten hur det hela hade slutat...

Nu har kopporna börjat torka lite, men de kliar fortfarande förskräckligt mycket. Hon har till och med koppor på insidan av ögonlocken. Vi har fått medicin mot klådan, så just nu sover hon middag för första gången sedan i lördags.  

Lillasyster på bättringsvägen.

Vad gör man då under vaknätterna? Förutom att medicinera, bjuda på saft, krama, läsa sagor och trösta.

Ja, lite mellan varven blir det några maskor stickat. Har börjat med ännu ett par sockor ur Cookie´s bok Sockinnovation. Mönstret heter "Rick". Har fått starta om dessa sockor tre gånger nu, de blir för tajta hela tiden. Jag har bytt både stickstorlek och garn i olika omgångar. Sockorna kommer ändå inte att passa mig, utan får bli åt äldsta dottern som har storlek 35-36 och ganska smala fötter. 

Jag behåller och fortsätter att sticka på den högra sockan på bilden. Garnet är Cherry Tree Hill Supersock Potluck. Färgen heter Blues/Purples och garnet är köpt hos
Garnkorgen december 07.

Rick socks på gång

hits