Hemlis5 paket1

Yippie!

Nu har äntligen det första paketet kommit i Hemlis!5

Det verkar som om min hemlisvän kanske varit på
SIV ?!...

Spännande paket.

Paketet inehöll allt detta:
*Vackert Höglandsull garn från Garnpaletten. Den vackra färgen kallas för "havsfru". Tror att garnet skulle passa perfekt till denna sjal. Får lov att provsticka lite...
*God mintchoklad (endast halva finns kvar i skrivande stund)
 *Fröpåse med blandade sommarblommor, till sommarrabatten. Funderar på att förkultivera dessa i växthuset, så att de blommar lite tidigare. 

Tack så väldigt mycket, för det fina paketet Hemlis!

Paket från min snälla Hemlis5vän.

Garn och Choklad

Har varit med på Stickamera´s Garn och Choklad byte.


Min snälla bytesvän Birgitta, skickade mig detta mumsiga paket. TACK SÅ VÄLDIGT MYCKET! 
Fyra nystan av ullgarnet "tove" plus massor av härlig choklad.
Planerar på att sticka och tova av garnet. Funderar på att prova mig på dessa tofflor.

Så fick jag några spännande tepåsar också. Har undrat hur Rooibos-te smakar ända sedan jag läste om Mma Ramotswe, i Damernas detektivbyrå. Nu ska jag äntligen få prova!  

Mini-weekend

Förra helgen hamnade jag på en sistaminuten-weekend i den kungliga huvudstaden.

Vännen B mailade på måndagen och hörde om hon inte kunde få sällskap till Syfestivalen i Kistamässan. Lite fix och trix med sovplats och div. biljettbokningar. Och hips vips, på torsdag kväll flög jag ner till Stockholm och hade en underbart härlig avslappnande helg i våren.

Hann med Syfestival, Middagar med trevliga vänner, Ränna på sta´n, Cafémys och Carl Larsson utställning på Valdemarsudde, innan det var dags att flyga hem igen på söndagen. Väl hemma igen känndes det lite märkligt, att kliva ur planet i minusgraderna och vintern på Kallax. Efter att ha nyss ha suttit i våren, på uteservering och ätit glass i solen.

Glass på uteservering i Sickla.

Jag är lite förvånad själv, men jag köpte inget garn på Syfestivalen. Det blev faktiskt inte inköpt ett endaste litet garnnystan på hela resan. Hur förklarar man detta?!! 

Lite ull, ylletyger från Korps, diverse lapptäckstyger och färgpulver från Färgkraft blev istället årets skörd.
Så nu är man alltså inne i en syperiod... tja, det var faktiskt väldigt länge sedan sist.

Håller som bäst på och sy en liten sak  till min Hemlis5kompis. Hon har fått de första två paketen, och verkar nöjd. Skönt! Det är inte alltid så lätt att veta ifall man träffar rätt med gåvorna...

Själv har jag lite otur den här Hemlis-omgången. Min Hemlisvän har varit sjuk. Så jag har inte fått något Hemlis5paket alls ännu. Kikar förväntansfullt i postlådan varje dag. Kanske i morgon?... Ni får se, så fort det första kommer.


hits