BabyvantarnaMan måste ju matcha tossorna!

Röda skinntossor

Jag kunde inte låta bli... var bara tvungen, det röda skinnet var så inbjudane.Sydde tossor och vantar till baby.

Dom blev urgulliga!

Nu är det bara att hoppas på att det blir en ny baby i bekantskapskretsen snart, så jag får göra paket.

Jag älskar paket, det är så himla roligt, både att göra dem och att få dem!


Skinntossor till baby.


Halvvägs in på ärmen!

På det tredje uppläggningsförsöket lyckades jag tillslut komma igång med ärmen till snögubbetröjan. Har stickat ungeffär halva första, så nu ska det väl gå av bara farten...

Min symaskin är inlämnad på lagning, så nu är det bara att sticka på tills den kommer hem igen. Konstigt -bara vetskapen att den inte finns hemma gör att jag kommer på massor med projekt som jag skulle behövt den till!


Röda skinnvantar

Kusinen har fått nya röda skinnvantar...

Jag vill också ha så´na mamma!

Självklart att dottern ska ha röda fina skinnvantar... bara till att köpa skinn och börja sy. Hittade en röd skinnjacka a´la 80-tals stuk på Röda korsets kupan till vettig kurs, så jag slog till...

Klippte sönder jackan och tvättade skinnbitarna med lite lädertvål och vatten. Så var det bara att skrädda till bitarna och sy ihop vantarna. Fodret är löstagbart av "teddytyg", så det blir lättare att få dem att torka till vintern.

Dottern är mycket nöjd med resultatet, men hon får vänta till hösten innan det blir dax att använda dem.Dotterns nya skinnvantar.


Snögubbetröjan

Stickar en barntröja ca strl 2år...

Avslutade fram och bakstycke för drygt en vecka sedan och stickade på en huva. Hittils har projektet framskridit utan större komplikationer.

Nu är jag alltså i det kritiska läget att börja med ärmarna. Det är som om jag har något sorts inbyggt motstånd i kroppen mot att sticka ärmar... kanske om jag börjar i kväll?!

Sticka lite ärm och lyssna på melodifestivalen, det låter som en hit!

Heja Martin!


Såhär såg tröjan ut den 6:e maj...

Pläd av morjärvsgarn

Mina plädar av morjärvsgarn är klara! Vävda i liksidig kypert. Färgalet var inte helt självklart, men efter en hel del velande hit och dit blev det till slut vinrött och svart. Det tog inte alls så lång tid att sätta upp och väva dem... så risken finns att jag väver fler plädar i annan färgsättning.

De är beredda hos Morjärvs ullspinneri och blev riktigt fluffiga och mjuka.

Lägg märke till den lyxiga design-taggen med mitt namn i från Vävnamn  som jag sytt på. De går att beställa på http://www.vavnamnse/ samt på http://www.namnband.se/ beroende vilken modell du vill ha.


En av mina två vinröda plädar vävd i morjärvsgarn.


Bottnar till korgar

Ett av mina slöjdprojekt...

Har sågat ut bottnar till korgar. Täljde runt kanten för att få ett mjukare uttryck, betsade några och lackade alla ett varv med ett halvmatt lack (som skydd).

Till vänster på bilden ser du "sly" som jag tänker mig att fläta med, mest sälg men även lite björk. Behöver införskaffa lite grövre material till handtag...

Efter det återstår bara att borra hål i kanten av bottnarna samt att tälja till ståndarna. Längtar efter att fortsätta, kan knappt vänta med att se resultatet...


Material till mina korgar....


Tredje mattan

Tredje mattan är också klar... den bor hemma hos min mor och far, lovar att fotografera av den så fort tillfälle ges. Den är vinröd, med svarta ränder, blå och vita rutor... oj vad svårt det var att beskriva den med ord!


Begie matta med gallermönster

Detta är matta nr 2. Varje begie ruta i "galler-mönstret" är 4x4 cm. Det här är faktiskt mitt första helt egen-designade vävprojekt.


Himla nöjd blev jag! 

Matta med blå rutor

Hösten 2003 kom jag på att jag ville lära mig att väva. Efter en ABF-kurs och två cottonlin-uppsättningar på fyra skaft och trampor, vilka resulterade i finfina juklapps-löpare till släkt och vänner, kände jag mig nu redo för nya utmaningar.

Jag hittade en matta i boken "Trasor och tekniker 35 nya mattor" från Förlags Ab Vävhästen. Måste bara göra en sådan fast i andra färger... sagt och gjort jag färgade gamla lakan och rev de till trasor. Mattan vävs i tre lager och med kontramarsch som överbindning. Jag hade ju konstaterat vid cottonlin-vävningen att uppsättningen av väven i vävstolen är det som tar längsta tiden. Så jag bestämde mig för att sätta upp varp till tre mattor, när jag ändå var igång...

Under vävningen insåg jag att det tar tre gånger så lång tid att väva något som har tre lager... det var med andra ord tur att jag hade så liten erfarenhet av denna typ av vävning, annars vet de katten om jag hade dragit igång ett så stort projek.

Varje matta tog drygt 35 timmar att väva ( då har jag INTE räknat in uppsättning av väven eller den tid som det tog att färga och riva trasorna).

Jag hade med andra ord gott om tid att hitta på ett nytt mönster till matta nr två medans jag vävde den första....


Mattorna är 118 cm breda och 192 cm långa 

Lådpool

Efter som att inte tjälen gått ännu, ligger vattnet (det som varit snö plus regn) kvar...
Dotterns sandlåda är just nu en lådpool, hon är inte direkt missnöjd med detta, men jag vill gärna ha en frisk treåring i mitt hus. Så någon lek i det iskalla poolvattnet blir det inte idag i alla fall. 

Lodpool


Maj och juni blommar mest...

Tulpanlökarna som jag planterade ut i höstas har just börjat våga sig upp ur jorden. Vilken tur att jag valde husets varmaste solvägg som växtplats för dem. Konststerar helt krasst att den som skrev "Mars april har kopp i håret. Maj och juni blommar mest..." bodde då inte i Luleå  alla fall!


Trädgårdslandet

Vad gör man då en skön vårdag i maj? Påtar i sitt trädgårdsland? -Inte om du bor i Luleå i alla fall... Delar av marken är fortfarande täckt av snö som du kan se på bilden. Ställningarna du ser i förgrunden av bilden markerar var familjens rosor är nedgrävda för övervintring...


Norrbotten Maj 2005


Divan

Divan vann!

Här står nu garnpaketet från Hane Falkenberg (www.knit.dk), beställde det genom garnbutiken Sländan i Lund. Översättningen av mönstret är klart, så nu återstår bara att se om det måste redigeras under stickningens gång... spännande!!Smaskigt garngodis!


Vikingastickat

Var på Norrbottens Museum i Lördags och lyssnade på föreläsning med Elsebeth Lavold. Blev helt enkelt tvungen att inhandla hennes bok The viking knitts collection efter att jag förälskat mig i "Menja", tröjan på bilden. Den har hamnat på MÅSTE GÖRAS-listan.

Det betyder att min "Diva" designad av Hanne Falkenberg plötsligt fått konkurens. Skulle tro att Menja ligger lite bättre till eftersom att mönstret till Menja är översatt till svenska. Divan är på danska och har redan stulit två kvällar av min tid, har endast hunnit översätta två tredjedelar av mönstret. Några ord har jag inte lyckast lista ut, men tänkt engagera min vän Susanne som översättare. Hon har bott i Danmark.

Bilden är hämtad från hemsidan www.ingenkonst.se


Äntligen!!!

Nu har jag äntligen fått mig en egen blogg. Jippie!!! Enda problemet är att nu måste jag fixa en digitalkamera. Å det snabbt som attan!

hits