Röd bulan

Japp, så var årets julkjapp nummer två klar, -en person till att bocka av från min lista.
Tänker mig att sy några fler bulan, fast i andra storlekar och färgställningar.

Dottern som är tre år, har fått agera provdocka till denna röda skapelse. Nu säger hon att jag inte är hennes bästa kompis om inte också hon får en röd... 
Det är ju inte värt att riskera något, så jag har redan börjat klippa nya delar i rött skinn. 


Bula till systerns dotter...

Dansmöss

Nya innetofflor till dottern. De gick riktigt snabbt att sticka och blev väldigt uppskattade! 
-Mamma vilka bra dansmusar!  

Funderar på ett kaninpar också... kanske vita?


Mustofflor!

Vantar i Norrskensgarn

Dit det bär, bär det av med besked menar maken. Jag får snällt hålla med, för när man väl hittat ett "vantrecept" med perfekt passform, vill man ju prova sticka i olika garn så klart!

Dessa två par har jag stickat i handspunnet tvåtrådigt "Norrskensgarn", från Birgittas ullcenter som ligger i Sunderbyn mellan Luleå och Boden. Båda paren är stickade på stickor nr5 och sedan tovade i tvättmaskin. Tänk vilken tur att det var olika grovlek på garnet.... så vi fick ett par var!

Dottern önskar sig nu Gula vantar, vi får se vad man kan hitta på...


Rödsvarta till mig och blågröna till maken!

Vantar Blåklint

När jag var i tonåren fick jag ett par vackra stickade blåklintsvantar vantar av min faster i Norrköping. De har blivit flitigt använda och efter några sesongers "stoppande" har de nu fått sin vila i min Nostalgilåda.

Blåklintvantarna är Östergötlands bidrag i ICA-kurirens häfte 100 landskapsvantar. Är man född i Norrköping och uppvuxen i Luleå, så vad passar väl bättre än att sticka en favorit i repris? -Ett par blåklintvantar, fast den här gången stickade i Morjärvsgarn.

De blev härligt mjuka, perfekta höstvantar innan det är dags för Hjortronvantarna.... 


Favorit i repris!

Vargen

Här ser du Jonas, vad du missade!Varghannen med två valpar.... (Lycksele djurpark)


Mini-semester...

Har varit på minisemester tisdag-torsdag tillsammans med syster yster och barnen. Vi styrde bilen mot Lycksele och deras djurpark. Efter en hel onsdags parkande med djur, glassande och karuseller, landade två trötta mammor plus två nöjda flickor på hotellrummet.

Systern slocknade på direkten av utmattning... nu i efterhand vet vi att det var antingen körtelfeber eller halsfluss hon fick... Tyck synd om henne: ett, två, tre...Åååååå. 

Så jag stickade lite på Divan medans tjejerna spanade på bollibompa. Snart är jag klar med kragen, då återstår bara ramarna också monteringen förstås!

I djurparken blev det en hel del kort tagna... inte bara på djur utan även natur:  Wow, vilka skönheter!


Handduks-väven är på gång!

Ja, jag har vävt lite också...

Det var tur att jag satte upp en handdukaväv i min lilla golvvävstol i början av sommaren. Tur så mitt väv-beroende får sitt -jag blir så besvärlig att ha att göra med annars... Vävstolen som är placerad i vardagsrummet är en bra tillflyktsort, nu när ombyggnationen av köket fortskrider lite långsammare än maken plannerat.

I går kväll var elektrikern här och flyttade vår elcentral, i dag har det dragits nya ledningar till vatten och avlopp. Med andra ord är det mycket kvar att göra innan köket är klart. På tisdag drar höst-terminen igång, så då saktas byggfarten av till kvälls-jobb i stället för heldags-pass.  

Så utsikten att jag ska få tillbaka mitt arbetsrum innan sommaren är slut verkar väldigt dålig, (det fungerar för närvarande som förråd och uppställningsplats för div prylar, kylskåp mm.) 

Man får nöja sig med att småslöjda lite då och då när plats och tilfälle ges...


Den allra första handduken... av de sex jag hittils vävt. (Det ska bli tio totalt)

Baby tossor bruna

Här har vi ett par bruna små skor, som förhoppningsvis väldigt snart får en ägare... min väninna har "gått en vecka över tiden" och börjar nu bli ganska otålig att få träffa den som bor i magen.

Det är hon inte ensam om,  kan snart inte vänta längre...

Jag längtar efter att få göra PAKET!

Å, snart fyller maken 36år.  Det är i början av September... undrar just om jag skulle prova mig på att sy ett par i hans storlek?  Men det är klart... har man srl 45, så kallas det nog bara för tossor.   Bruna baby-skinntossor!


Slöjdcirkus-fågel

Det gäller att ha hjärtat på rätt ställe...

Denna fågel blev påbörjad i våras, när jag var till Eskilstuna på handledarutbildning inför slöjdcirkus.

Efter att ha blivit mellanförvarad i min "göra fädigt" kartong  några månader, har han äntligen fått se dagens ljus igen. 

Utrustad med nya vingar, ögon också förstås glasögon, flyger han numera omkring i våran trädgård på dotterns hand.Uggla?...


hits