La Digitessa!

Äntligen är jag färdig med mina La Digitessa sockor. Har till och med fäst alla trådarna. Det ni! 
 
Stickade i garnet Lorna´s Lace Shepherd Sock. Färgen heter China Blue. 

La Digitessa.

Jag tycker nog, att det här är de vackraste sockorna som jag någonsin stickat. Se bara mönstret som följer från vristen och korsas runt benet. 

Nu måste jag bara skaffa mig ett par snygga passande sandaler, så sockorna syns ordentligt när dom används.  Om jag hade pengar....

Vackersockor. 

Blåmes

Först av allt vill jag passa på att tacka, för alla omtänksamma tips och uppmuntrande kommentarer. Som ni alla lämnar i min blogg. Det känns jätte roligt att få respons på det man skriver.

Jag är med i denna omgång av
Spinspirations fiberklubb, som har temat fåglar den här gången. Februari månadsfiber var Massamull i färgen "Blåmes". Massamullen är väldigt sträv, har riktigt långa fibrer, ända upp till 40cm!

Massam "Blåmes"

Jag delade ullen i tunna strimmor, vilka jag nystade ihop till små fågelnästen. Spann först ett starkt entrådigt garn, som sedan blev tretrådigt genom navajo plying. Tyckte att denna ull var lite svår att spinna för mig som är nybörjare, men  träning ger färdighet... Är riktigt nöjd med resultatet. 89g Massam ull, blev 222m tretrådigt garn. Funderar på att sticka ett par sockor av detta  härliga garn. Kanske ett par "Brainless"? 


Navajo plyed Blåmes Massamull.

Längtar efter våren!

Spinner vidare i vinterkylan.

Sitter samtidigt och tänker på de senaste månaderna. Livet har varit helt galet, sedan jag började jobba igen i november efter föräldraledigheten.

Inskolningar på dagis (vi fick byta dagis efter 6veckor...) Magsjukor, 40graders feber och influensa med halsfluss i två omgångar. Nu så här efter tredje penicilinkuren och inför ett sportlov, som barnen kommer att få tillbringa på dagis/fritids medans vi vuxna jobbar, så känner jag mig bara trött. 

Ska det vara så här? Kan det verkligen vara meningen, att båda föräldrarna i en småbarnsfamilj ska jobba heltid?

Spinner på kvällarna när barnen lagt sig. Orkar inte ens sticka, det tar alldeles för mycket energi att sätta sig in i ett stickmönster. Då är spinningen bra, bara trampa i lugn takt och mata in ullen i jämt och fint...

Har spunnit ett tvåtrådigt rabarbergarn. 110g = 501m. Ullen är BFL inköpt från Spindlefrog på
http://www.etsy.com/

Rabarber garnet

Nu längtar jag till våren, spröda rabarber sol och värme. Hoppas vi får vara friska och får mer enerig över, till trevliga aktiviteter tillsammans.


hits