Blåmes

Först av allt vill jag passa på att tacka, för alla omtänksamma tips och uppmuntrande kommentarer. Som ni alla lämnar i min blogg. Det känns jätte roligt att få respons på det man skriver.

Jag är med i denna omgång av
Spinspirations fiberklubb, som har temat fåglar den här gången. Februari månadsfiber var Massamull i färgen "Blåmes". Massamullen är väldigt sträv, har riktigt långa fibrer, ända upp till 40cm!

Massam "Blåmes"

Jag delade ullen i tunna strimmor, vilka jag nystade ihop till små fågelnästen. Spann först ett starkt entrådigt garn, som sedan blev tretrådigt genom navajo plying. Tyckte att denna ull var lite svår att spinna för mig som är nybörjare, men  träning ger färdighet... Är riktigt nöjd med resultatet. 89g Massam ull, blev 222m tretrådigt garn. Funderar på att sticka ett par sockor av detta  härliga garn. Kanske ett par "Brainless"? 


Navajo plyed Blåmes Massamull.

Kommentarer:
Postat av: tant Maria

Snygg blogg! Jag tycker du gör väldigt vackra saker!

Postat av: maLinka

Åh, snacka om blåmesfärg! Otroligt fin ull!

Och garnet blev hur vackert som helst. Jag tror det kommer bli perfekt som sockor.Jag har varit på väg att börja spinna hur länge som helst nu men jag törs liksom inte komma igång. Men det verkar inte bättre än att man får ta tjuren vid hornen och se vad som händer. :-)

2009-04-02 @ 16:29:54
URL: http://purlywool.blogspot.com/
Postat av: Karin

Hej! Jag har lagt ut modellbilder på min blogg från min senaste plåtning, kika gärna in och kommentera vad du tycker!:)www.abckarin.blogg.se

2009-04-02 @ 16:34:20
URL: http://abckarin.blogg.se/

Ny kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits