Slöjdcirkus-bollar

Puh!

Hemma igen efter två intensiva och roliga veckor i Kalix på Slöjdcirkus. Det har blivit mycket slöjdande på kvällarna...

Bland annat dessa jongleringsbollar, fyllda med linfrön. Planerar att sy några till i skinn, de kan bli riktigt fina , måste bara inventera mitt skinnspill!  


Bollar a´la Slöjdcirkus


Kragen påbörjad

Jag håller på att packa ihop hemma, ner i kartonger med hela köket. Här ska byggas om! Det börjar till veckan.

Maken ska riva väggar, golv... så ska det in nytt. Ny köksinredning och hela kittet. -Tur att jag jobbar i Kalix i två veckor. Så jag slipper bo i röran så väldans länge. 

-Tänk, jag som tycker det är tråkigt att packa när man ska flytta... men det här är värre ... allt ska ju packas upp igen om några veckor.

Belönar mig själv med att sticka några varv på divan efter varje packad kartong.

-Tänk att jag måste muta mig själv!


Snart är halva kragen stickad...


Lismore -Alice Starmore

Titta! här är ett långtids projekt... Innom tio år kommer ni troligtvis att få se mig i en tröja liknande den på bilden.

Alice Starmore har designat denna underbara skapelse, vilken finns i hennes bok "The Celtic Collection" tillsammans med en hel massa andra vackra tröjor. 

Tänker sticka denna i Morjärvs tvåtrådiga yllegarn. Ska försöka håla mig från att börja sticka provlappar till Divan är färdig... nåja, vi får se hur det går med dtet.


Lismore -bilden är hämtad ur boken "The Celtic Collection" skriven av Alice Starmire.


Morjärvsgarn till Lismore

Min senaste investering i Morjärvs yllegarn, -till Lismore så klart! Är ju i en tröjstickningsperiod just nu,så det är ju bara att passa på.


Mmm.....orjärvsgarn!


Paket,paket!

Ibland blir man riktigt lurad...grundlurad helt enkelt!

Tipsade min vän Vivan om en liten "handarbets-barack" som ligger efter E4 just söder om Sundsvall i Gnarp (alldeles bredvid OK/Q8). Jösses heter den lila butiken, å det är just vad man tänker när man kliver in. Hur mycket superfint lokalt hantverk som helst...

Jag hade spanat in ett par "Hjortronvantar" i Alpacka-ull. (På min hemresa från Hälsingland just före midsommar). De var inte blodigt dyra men bara vetskapen om att jag ganska så lätt skulle kunna sticka mig ett par själv, gjorde mig snål... å vad jag ångrade mig!

Tyvärr passerade Vivan Jösses på sin semestertrip söder ut veckan efter midsommar, just vid de tidpunkter på dygnet då de inte hade öppnat eller just hade stängt.  -Trodde jag, ja!

Sedan i helgen fick jag paket... å vad jag gillar att bli lurad, när det handlar om att få paket!   


Någon som vet vad denna blomma heter?

Rosa är ju inte precis min favoritfärg... men när de gäller denna blomma får jag snällt gå med på ett undantag! 


Den är ju bara så läcker när den blommar....


Brandlilja

Kolla in mitten! det jag gillar allra bäst är pickarna på dessa underbara liljor...


Äntligen har det börjat blomma bland mina perenner!


Divan växer i sommarvärmen

I Luleå har vi fått sommarvärme med besked! Solen gassar och det var 27grader varmt i skuggan, klockan 19.00 i gårkväll.

Tillbringade gårdagen i trädgården plus på stranden nere vid älven -under parasoll förstås! Tillsammans med min vän Vivan, hennes barn, syster med sambo, också min Diva såklart! Så kunde det ju inte bli annat än en helt ljuvligt lat sommardag.

Planerar att hänga upp familjens vilstol under taket på altanen i dag,så jag kan sitta och sticka i den i kväll... 


Divan med bakstycke och snart ena framstycket...


hits