Döskallemuddar

Onsdag, hemma även idag... med en riktigt snor-gnällig treåring. Har roat mig med att sticka färdigt makens pulsvärmare, medans vi avverkade ännu en Pippi-film.

Funderar nu på att påbörja en Moebius-sjal (mönster finns på Barbros blogg) i turkos färg. Har ett tunnt riktigt lurvigt garn -kanske mohair? vet inte riktigt... men det kommer nog att passa bra till min nya sjal.  


Makens nya pärl-muddar!

Turkosa i närbild

Turkosa i närbild
Okej, kanske inte bästa bilden den här heller... men här syns mönstret lite tydligare i alla fall. 

Turkosa pulsvärmare

Tisdag i slutet av September, har fått fler timmar att arbeta på Norrbottens Läns Museum. Det betyder nästan heltid den närmaste månaden, roligt! Så vad händer? 
Dottern får feber och måste stanna hemma från dagis... täppt i näsan och disktrase-trött. Jag drog lotten att vara hemma med henne i början av veckan.
Vi ser på Pippi-film och (hon tittar aktivt å jag stick-tittar), så nu är de turkosa värmarna strax klara!
Skulle nog tro att ni får se döskallevärmarna i morgon...  
Turkosa pulsvärmare
Ett par turkosa pulsvärmare på gång...

Pulsvärmarperiod...

Håller på med ett par turkosa värmare.Efter det har jag planer på ett par svarta till maken -med döskallar på, enligt hans önskemål...
Har hittat ett döskalle-mönster i "Stitch´n bitch Nation" av  Debbie Stoller, den boken innehåller för övrigt väldigt många ungdomliga roliga och annorlunda stickprojekt.

Här på bilden ser ni ett par svarta värmare som jag stickat, mönstret har jag ritat själv...  
Pulsvärmare svarta
Mina svarta...

Blå pärlmuddar

Snart, snart kanske jag kan börja slöjda igen... har nästan inte ont alls i vänstern i dag, håller handlederna varma med mina pulsvärmare. (Jag har ju några par att variera mellan).
Längtar efter att få sticka ytterligare ett par... jag tror de ska bli röda eller vinröda, vi får se. 
Har botaniserat lite i "Perler på pulsen" av Kirsten Romke, samt i "Håndplagg" av Heidi Fossnes för att hitta ett mönster, men är inte riktigt nöjd... får väl rita ett eget om inte annat.


Mina blåa.... mönstret är från boken "Perler på pulsen".  

Muddar till maken

Har dragit på mig en inflamation i vänster handled (Ska nog hålla mig borta från att skruva upp köksskåp), så nu får jag inte slöjda med vänstern på ett tag... prova på den du!!!
-ABSTINENS!
Passar på att blogga några av mina avslutde projekt, här ett par gallerstickade muddar ur boken"Vantar och muddar från norr". Den är producerad av Länshemslöjdskonsulenterna i Jämtland, Norrbotten, Västerbotten och Västernorrland (2003).


Perfekta orienteringsvärmare enligt maken

Återbruk på stickkafé

Norrbottens före detta Hemslöjdsslöjdskonsulent i mjuk slöjd fanns på plats, med massor av tips och ideér. Här har hon virkat ett armband av restgarn och med tofsar gjorda av trådar "för korta för att användas".  


Glad pensionär!

Inte bara stickning...

Projekt fingervirkning... vad det skulle bli? Ingen som vet, det får vi se senare! 


En av lördagens lite yngre förmågor!

Stickkafé

Lördag och sesongspremiär för Stickkafé på Norrbottens Läns Museum i Luleå kl 13-15. Vi träffades och lät oss inspireras av varandras projekt. Det var inte bara stickning på gång...

Det blir två till Stickkafelördagar i höst: 1:a oktober samt 3:e december. Båda gångerna kl 13-15, på museét
.
Så packa ner ditt pyssel och gör oss sällskap!


Vi var ett tjugotal entusiaster som fikade och slöjdade...

Äntligen blir det lite kallare!

Hej å hå !
Oftast resonerar jag som så, (snyggt rimmat va?!!) att om jag börjar i god tid så hinner jag kanske sticka färdigt -innan dottern vuxit ur tröjan...
Detta medförde i våras att en alldeles för stor vårtröja var färdigstickad. Men det gör ju inte så mycket nu när det börjar bli lite kallare igen. Denna mörkt gråa tröja passar nu i höst alldeles perfekt i storlek och är jätteskön att ha under täckvästen enligt dottern.

Jag har stickat i Lanette-garn samt efter ett av deras mönster.   


Lusekofta till dottern

hits