Kai-Mei

Mönstret till dessa sockor heter Kai mei och finns i boken Sock innovation av Cookie A. Där finns även flera andra sockmönster som jag är sugen på att sticka efter.

Jag stickade dem i garnet Dream in Colour Sooshy, färgen heter Gothic Rose. Använde strumpstickor 2mm, men kunde nog med fördel gått upp till 2,25mm eller 2,5mm i det här garnet. Är ändå nöjd, eftersom att sockorna förmodligen skulle blivit några nummer förstora för mig om jag valt de grövre stickorna.
 

Första paret ut, från Cookies nya sockbok.

Mönstret var förvånande lätt och snabbstickat. Garnet var väl sissådär att sticka med, helt ok men ingen wow-upplevelse.


Snygga sandalsockor.

Spiralbundna böcker

Visst är det irriterande?!

När du ska följa steg för steg instruktioner i en bok,  som "slår igen" hela tiden. Detta händer ofta när jag stickar efter mönster ifrån stickböcker, eller när vi papparspysslar här hemma. Man vill ju inte gärna bryta isär boken i ryggen. För då är det ju risk att sidorna börjar trilla ut.

Så nu har jag helt enkelt lämnat in ett gäng av mina favoritböcker till bokbinderiet och fått dem spiralbundna.

Spiralbundna slöjdböcker.

Helt perfekt! När man vill att en sida ska ligga uppslagen så man lätt kan följa instruktionerna.  

Redo för regniga sommardagar.

Kiila Socks

Jag har varit med om min första mysteri stickning, på Ravelry.

Med mysteriestickning menas att man inte vet när man startar, hur den färdiga resultatet kommer att se ut. Oftast vet man endast ifall det ska bli till exempel en sjal eller ett par sockor. Man får en ledtråd av mönstret vaje vecka i ett antal veckor.
 
Jag micro-färgade garnet till mina Kiila Socks i början av Maj. Använde Trekking sockgarn och syrafärger från färgkraft. 


Sockgarn till mina Mysterie Kiilas.

Kiila  var ett roligt mönster att sticka, ingen större utmaning och med trevligt resultat.

Kiila Socks mönstret finns att ladda ner gratis på Ravelry till och med 7:e juni 2009. Sedan kommer det att kunna köpas på Yarnissimas hemsida.  

Mina färdigstickade Kiila Socks.

Gotlandspaket

Idag när jag kom hem låg ett oväntat paket i postlådan. Jag blev jätteglad, sedan blev lite förvånad när jag läste vem det var ifrån. Det var från min Hemlis5kompis. Alltså inte den som ska skicka till mig, utan den Hemlis5kompisen som jag skickat paket till den här omgången.

Så oerhört omtänksamt! 

Snälla, goa
Stickanita skickade en tidskrift om gotländsk form och design. En superfin bok om Ekoull och Gotländsk-sticksöm. Och ett vackert blått entrådigt Eko-Ullgarn från Huskroken i färgen "Blåklint". 

Tack så väldigt mycket! Precis sånt här gillar jag!

Har planer på att besöka Gotland, där hon bor denna sommar. Å efter det här fina välkomstpaketet, vet jag inte vad som skulle kunna hålla oss borta.

Tusen tack! snälla Stickanita för det fina Gotlandspaketet. Det gav verkligen mersmak.


Ulligt härlig gotlandsblandning.

hits